Młyny, piekarnie, produkcja cukiernicza

Młyny, piekarnie, produkcja cukiernicza

Piekarnia EKKO

Firma „EKKO” kontynuuje tradycje, zapoczątkowane w 1992 r. przez piekarnię „Maluchnik” – która od 2010 r. była członkiem sieci „Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle”. Właściciel piekarni Marek Maluchnik przekazał obiekt synowi – Wojciechowi. Obecnie działa pod nazwą „EKKO” i zajmuje się produkcją pieczywa tradycyjnego, słodkiego i półsłodkiego. Pieczywo wytwarza wyłącznie według tradycyjnych metod z surowców najwyższej jakości pochodzących z regionu Warmii i Mazur. Dba o różnorodność asortymentu, dzięki czemu każdego dnia wypieka produkty z rozmaitymi dodatkami, takimi jak ziarna słonecznika, soi, dyni, lnu, sezamu, siemienia lnianego. Od kilku pokoleń metody produkcji pozostają niezmienne. Głównym dostawcą mąk do piekarni jest młyn „Młynomag” – również członek sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle.

Lokalizacja