Młyny, piekarnie, produkcja cukiernicza

Młyny, piekarnie, produkcja cukiernicza

„Eko-Piekarnia” Sp. z o.o.

Firma kontynuuje ponad 60-letnią tradycję produkcji pieczywa w piekarni w Wydminach. Oferuje „Mazurskie Chleby Bio”, których podstawowym surowcem są mąki pozyskiwane ze zbóż ekologicznych z terenu Warmii i Mazur. Wyrób pieczywa odbywa się metodą tradycyjną. Poleca tradycyjne i regionalne wyroby piekarnicze, których receptury zostały przywiezione wraz z osadnikami na teren Warmii i Mazur z rożnych stron Polski, jak również z Wileńszczyzny, Grodzieńszczyzny, Lubelszczyzny. „Chleb Słowiański” zwyciężył w 2009 r. w konkursie „Nasz Chleb” oraz w konkursie „Smaki Warmii Mazur oraz Powiśla na stołach Europy”. „Chleb Gryczany” w 2008 r. zwyciężył w konkursie „Smaki Warmii Mazur oraz Powiśla na stołach Europy”. „Bułka Małgorzatka” zdobyła w październiku 2010 r. I miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Pieczywa pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Lokalizacja