Hodowla i przetwórstwo ślimaków

Hodowla i przetwórstwo ślimaków

Gospodarstwo Rolne Snails Garden & Bistro Ślimaka

Jesteśmy firmą rodzinną z wieloletnią tradycją kulinarną, sięgającą lat 90-tych. Ślimakami zajmujemy się od roku 2003. Farma Bio Patners Snails Garden jako pierwsza w Polsce wprowadziła chów ślimaków metodą BIO – według wytycznych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Zajmujemy się hodowlą ślimaków dla gastronomii i pozyskaniem śluzu i białych jaj ( kawioru) na potrzeby kosmetyczne. Nasze ślimaki z Pasłęka pewnie nie raz próbowaliście we włoskich czy hiszpańskich restauracjach. Na polskim rynku kulinarnym zaistnieliśmy tworząc zbiór receptur na ślimaka i kawior biały, który zostały wydany w 2016 roku w postaci książki “Ślimaka  Kulinarna  Podróż”,  która została okrzyknięta najlepszą pozycją kulinarną na świecie! W 2017 roku postanowiliśmy wykorzystać swoje wieloletnie doświadczenie i na fali coraz większego zainteresowania ślimakiem, uruchomić sprzedaż ślimaka w miejscu jego produkcji pod nazwą marketingową ,,Bistro Ślimaka”. Z marszu trafiliśmy na konkurs Food Business Awards, znajdując się w finale w kategorii: Debiut Konceptu Gastronomicznego roku 2017. Wszystko co robimy, robimy z myślą o Was, dlatego JAKOŚĆ i NATURA jest dla nas najważniejsza.

Lokalizacja