Mięso i przetwory mięsne

Mięso i przetwory mięsne

Gospodarstwo Rolne „Mazurskie Smaki”

Olender to rodzinna firma z wieloletnią historią. Gospodarstwo o powierzchni 45 ha, położone jest w centrum wioski Marcinkowo koło Mrągowa. Zajmuje się produkcją trzody chlewnej i uprawą ziemi. Zboże wyprodukowane w gospodarstwie stosowane jest do produkcji pasz. Wykorzystuje się tu tuczniki do produkcji wyrobów wędliniarskich, takich jak: wędzony baleron, polędwica, boczek, szynka, kiełbasa wędzona i biała, golonka parzona, pasztet, salceson, kaszanka, galareta. Uprawa, hodowla a następnie produkcja odbywa się w sposób tradycyjny i domowy – dzięki temu właściciele mają pewność iż wędliny i mięso są smaczne, pożywne i pełnowartościowe. Mięso i domowe wędliny uzyskuje się wyłącznie z surowca z własnej hodowli , dzięki czemu produkty są najwyższej jakości. Mięso jest peklowane według starych tradycyjnych receptur. Wędzenie odbywa się w tradycyjnej wędzarni opalanej drewnem olszowym.

Lokalizacja