Restauracje i inne punkty gastronomiczne

Restauracje i inne punkty gastronomiczne

Producenci surowców w rolnictwie, przetwórcy żywności

Producenci surowców w rolnictwie, przetwórcy żywności

Mięso i przetwory mięsne

Mięso i przetwory mięsne

Gospodarstwo rolne Monika Płecha

Położenie Gospodarstwa rolnego Monika Płecha

Gospodarstwo rolne Monika Płecha położone jest w Parku Krajobrazowym Pojezierza Iławskiego. Jest to piękna okolica Jezioraka – najdłuższego jeziora w Polsce, oddalonego od domu właścicielki około 2 km. Piękne, stare drogi Prus Wschodnich z alejami lipowymi są idealne do pieszych wędrówek i wycieczek rowerowych. Powoduje to, że dom właścicielki to kameralne miejsce, gdzie można odpocząć blisko natury nieskażonej jeszcze przez cywilizację, wśród lasów i łąk.

Działalność Gospodarstwa rolnego Monika Płecha

Główną działalnością jest prowadzenie ekologicznego gospodarstwa. Po pierwsze, hodowane jest tu bydło mięsne rasy simental, owce kameruńskie oraz kozy. Warto podkreślić, że zwierzęta cały rok mają dostęp do wolnego wybiegu. Co istotne, karmione są sianem z własnych łąk, na których nie są używane sztuczne nawozy. Przede wszystkim, gospodarstwo jest certyfikowane ekologicznie. Po drugie, mięso z hodowli stanowi bazę w kuchni. Dlatego też wołowina jest sezonowana tak, aby osiągała właściwe walory kulinarne. Wszakże, podstawą dobrej jakości mięsa jest żywienie zwierząt, bezstresowa hodowla i utrzymanie ich dobrostanu oraz bezstresowy ubój.

Noclegi w Gospodarstwie rolnym Monika Płecha

Kolejnym aspektem działalności Gospodarstwa jest możliwość zamieszkania w nim. W obiekcie znajdują się: jeden apartament 4 osobowy, pokój 2 osobowy i pokój 4 osobowy oraz Dom pod Lasem. Ponadto w kuchni przygotowywane są dania z produktów ekologicznych pochodzących z gospodarstwa i wszelkich dóbr, które oferuje wieś, okoliczne jeziora i lasy.Gospodarstwo rolne Monika Płecha to miejsce emanujące spokojem i ciepłem, które ma ducha gościnności…

Rolniczy Handel Detaliczny w Gospodarstwie rolnym Monika Płecha

W Gospodarstwie wdrożono Rolniczy Handel Detaliczny. Obejmuje on sprzedaż mięsa wołowego, jagnięcego i koziego oraz gotowych posiłków przygotowanych z produktów pochodzących z gospodarstwa. Zgodnie z ideologią właścicielki „z pastwiska na talerz” właścicielka chce, aby goście i klienci mogli zakupić produkty bezpośrednio w gospodarstwie.

Lokalizacja