Ryby i przetwory z ryb

Ryby i przetwory z ryb

Gospodarstwo Rybackie Koszelewy, Jan Ossowski

Początki Gospodarstwa to rok 1980, w którym zakupiono pierwsze tereny pod budowę stawów karpiowych. Obecnie gospodarstwo rybackie zajmuje powierzchnię 50 ha, z czego pod lustrem wody jest 25 ha. Położenie gospodarstwa wśród lasów w strefie Górznieńsko-Lidzbarskiego Parku Krajobrazowego oraz Welskiego Parku Krajobrazowego na terenie Zielonych Płuc Polski, specyficzny mikroklimat, otoczenie, poczucie przestrzeni w połączeniu z całą infrastrukturą, tworzą możliwości aktywnego wypoczynku. W ciągu całego roku prowadzona jest sprzedaż hurtowa i detaliczna ryb konsumpcyjnych a jesienią i wiosną sprzedaż zarybienia rożnych gatunków ryb. Gospodarstwo prowadzi hodowlę pstrąga, karpia oraz innych gatunków ryb. Na terenie posiadłości funkcjonują 2 łowiska wędkarskie – pstrągowe i wielogatunkowe.

Lokalizacja