Ryby i przetwory z ryb

Ryby i przetwory z ryb

Gospodarstwo Rybackie „Mikołajki” Sp. z o.o.

Gospodarstwo prowadzi sprzedaż detaliczną i hurtową ryb żywych, świeżych, czyszczonych i wędzonych. Ryby wędzone są na gorąco, drewnem olchowym, w specjalistycznych komorach wędzarniczych. W ofercie dominują: węgorz, sielawa, sieja, sum, troć, tołpyga, leszcz. Złocisty kolor, intensywny aromat i fenomenalny smak świeżo wędzonej ryby znane są nie tylko w okolicy. Gospodarstwo prowadzi również małą gastronomię – smażalnię ryb, gdzie serwowane są pyszne świeże ryby z własnych odłowów. Tu ryby są najświeższe, bo na patelnię trafiają zaraz po złowieniu przez rybaków, bez magazynowania i transportowania. Doświadczone kucharki przygotowują niezmiennie pyszne rybki, które można konsumować popijając zimne piwo w cieniu smażalni, tradycyjnie krytej trzciną. Z wielogatunkowej mieszanki ryb i warzyw przygotowywana jest zupa rybna o niezapomnianym smaku i aromacie.

Lokalizacja