Restauracje i inne punkty gastronomiczne

Restauracje i inne punkty gastronomiczne

Karczma „Nad Sandelą”

Karczma „Nad Sandelą” położona jest w Lubawie nad rzeką Sandelą. Powstała 1979 roku. Cały obiekt zachowuje charakter ludowej karczmy. Dysponuje salą konsumpcyjną na 140 osób oraz mniejszą salą myśliwską. Właściciele gwarantują profesjonalną obsługę i organizację imprez okolicznościowych. Zapewniają doskonały smak swoich potraw oraz polecają wyśmienite potrawy kuchni staropolskiej. Dużą popularnością cieszą się indyki pieczone w całości, szynka z pieca oraz pieczone prosie. Goście zachwycają się smakiem dań oraz dekoracją sporządzonych potraw. Co roku z początkiem maja rozpoczynają wielkie grillowanie, majówki oraz imprezy biesiadne. Karczma specjalizuje się w kuchni staropolskiej. Goście chwalą sobie przede wszystkim jakość i smak potraw, mówiąc, że „ smakuje jak w domu”. Pomimo wprowadzania wielu nowinek kulinarnych restauracja bazuje na tradycyjnych recepturach, a większość potraw pochodzi z własnej produkcji: pierogi, uszka, własnego wyrobu wędliny. W karcie znaleźć można szeroki wybór dań mięsnych, ryb, dziczyzny. Karczma bierze aktywny udział w wielu konkursach i festiwalach gastronomicznych, na których zdobyła wiele nagród.

Lokalizacja