Restauracje i inne punkty gastronomiczne

Restauracje i inne punkty gastronomiczne

Szkoła Podstawowa nr 3 im. Tadeusza Kościuszki

Kuchnia przy Szkole Podstawowej nr 3 w Gołdapi funkcjonuje od początku istnienia placówki. Od 1968 r. gotowane i wydawane są w niej obiady uczniom szkoły. W kuchni wykorzystuje się naturalne surowce z regionu Warmii i Mazur. Stołówka szkolna jest również miejscem, gdzie dzieci nabywają nawyki prawidłowego, zdrowego odżywiania oraz poprawnego, kulturalnego zachowania przy stole. Dyrekcja szkoły dba o to, aby w menu kuchni szkolnej jak najczęściej gościły potrawy regionalne, takie jak: kartacze, pierogi z różnorodnym farszem, barszcz ukraiński, placki ziemniaczane, krokiety, kopytka, babka ziemniaczana i naleśniki. Wszystkie dania przygotowywane są własnoręcznie przez kucharki szkolne. Szczególną popularnością cieszą się kartacze.

Lokalizacja