Hodowla i przetwórstwo ślimaków

Hodowla i przetwórstwo ślimaków

Zakład Przetwórstwa Ślimaków – P.P.H.U. Eko Snails Garden

Dzięki zdobytej wiedzy oraz bogatemu doświadczeniu, jako pierwsi w Polsce zapragnęliśmy rozwijać nie tylko sektor hodowlany, ale także sektor żywnościowy, wykorzystując wszystkie dobrodziejstwa jakie niesie ze sobą ślimak. Od 2003 roku staramy się łączyć tradycję polskiej kuchni z nowoczesnością, wprowadzając jako pionierzy, na nowo –  ślimaki na polskie stoły. Z satysfakcja informujemy, iż nasza firma w 2018 roku, znalazła się w elitarnym gronie przedsiębiorstw uhonorowanych wpisem Marszałkowskim do Księgi Laur “Najlepszym z Najlepszych” w kategorii: Innowacje i rozwój za szczególne zasługi w promowaniu Warmii i Mazur w kraju za granicą. Hodowla trzech gatunków ślimaka, skup winniczka oraz przetwarzanie ślimaków na mięso, odbywa się w tym samym miejscu, co przekłada się na gwarancję świeżości. Kompleksowa produkcja Snails Garden wpisuje się w obszar RIS Warmii i Mazur: Żywność Wysokiej Jakości. Ślimaki były jadane w Polsce już w 1682 roku. W najstarszej polskiej książce kucharskie “Compendium ferculorum” za czasów Króla Jana III Sobieskiego, znajdziemy więcej przepisów na ślimaki niż wieprzowinę! Natomiast na terenie Warmii i Mazur, ślimakami  – rozkoszowali się Biskupi warmińscy. Wszystkie produkowane ślimaki Snails Garden, zostały nazwane ogólną nazwą “Ślimaki mazurskie” i uzyskały doskonałą opinie klientów, co potwierdzili sami szefowie kuchni nadając naszym ślimakom tytuł: “Najlepszy Produkt dla sektora HoReCa”

Lokalizacja