Dziedzictwo Kulinarne
Menu
A A
  1. Przepisy
  2. Obiad

Obiad

antrykot

zobacz więcej...

Antrykot wołowy z sosem z czerwonego wina

babka ziemniaczana

zobacz więcej...

Babka ziemniaczana z sosem grzybowym

bulion wołowy

zobacz więcej...

Bulion wołowy z kołdunami i warzywami

czernina na słodko-kwaśno

zobacz więcej...

Czernina – tzw. czarna polewka

karkówka po warmińsku

zobacz więcej...

Duszona karkówka po warmińsku

Dzyndzałki warmińskie z kaczki i gęsiny

zobacz więcej...

Dzyndzałki warmińskie z kaczki i gęsiny

dzyndzałki warmińskie z samopszy

zobacz więcej...

Dzyndzałki warmińskie z samopszy ze skrzeczką

dzyndzałki z hreczką

zobacz więcej...

Dzyndzałki z hreczką

farmerska zupa dyniowa

zobacz więcej...

Farmerska zupa dyniowa

farszynki mazurskie

zobacz więcej...

Farszynki mazurskie

gęś faszerowana

zobacz więcej...

Gęś faszerowana

zobacz więcej...

Gęś pieczona z jabłkami

zobacz więcej...

Gęś po mazursku duszona w kiszonej kapuście i kwasie chlebowym z gulaszem z gęsich wątróbek i leśnych grzybów z dodatkiem szarych kluch

gęsi udziec

zobacz więcej...

Gęsi udziec faszerowany bakaliami podany w towarzystwie tłuczonych ziemniaków z kapustą i buraczków z dodatkami

gulasz skudde

zobacz więcej...

Gulasz jagnięcy z mięsa owiec rasy Skudde

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • >

Przepisy

brukowiec mazurski

zobacz więcej...

Brukowiec mazurski

Dzyndzałki warmińskie z kaczki i gęsiny

zobacz więcej...

Dzyndzałki warmińskie z kaczki i gęsiny

farmerska zupa dyniowa

zobacz więcej...

Farmerska zupa dyniowa

farszynki mazurskie

zobacz więcej...

Farszynki mazurskie

zobacz więcej...

Gęś po mazursku duszona w kiszonej kapuście i kwasie chlebowym z gulaszem z gęsich wątróbek i leśnych grzybów z dodatkiem szarych kluch

gęsi udziec

zobacz więcej...

Gęsi udziec faszerowany bakaliami podany w towarzystwie tłuczonych ziemniaków z kapustą i buraczków z dodatkami

grillowany schab

zobacz więcej...

Grillowany schab po warmińsku w delikatnej marynacie z powideł śliwkowych, leśnych ziół i czerwonego wina

gulasz skudde

zobacz więcej...

Gulasz jagnięcy z mięsa owiec rasy Skudde

gulasz z dzika

zobacz więcej...

Gulasz z dzika, pęczak z okrasą, salsa z ogórka kiszonego

Hołojec zupa ze śledzi

zobacz więcej...

Hołojec – regionalna zupa chłodnik śledziowy

kaczka w smalcu

zobacz więcej...

Kaczka w smalcu

kaczka z kopytkami

zobacz więcej...

Kaczka z kopytkami i modrą kapustą

Karmuszka

zobacz więcej...

Karmuszka

kawior-slimaka-na-pierniku

zobacz więcej...

Kawior ślimaka na pierniku

kurczak w marynacie

zobacz więcej...

Kurczak w musztardowej marynacie

zobacz więcej...

Makaron ze ślimakami

makaron ze szpinakiem i serem

zobacz więcej...

Makaron ze szpinakiem i kozim serem krótkodojrzewającym

mazurska gęś

zobacz więcej...

Mazurska gęś

pasztet z gęsi

zobacz więcej...

Pasztet z gęsi

pierogi z gęsiną

zobacz więcej...

Pierogi z gęsiną

PIerogi z mięsem i kapustą kiszoną

zobacz więcej...

Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną

pierś z gęsi

zobacz więcej...

Pierś gęsia w glazurze wiśniowej

zobacz więcej...

Pierś z gęsi po staropolsku z ziemniakami

placki ziemniaczane

zobacz więcej...

Placki ziemniaczane z warzywami i polędwiczką

plińce z pomoćką Ryński Młyn

zobacz więcej...

Plince z pomoćką

plińce ziemniaczane

zobacz więcej...

Plińce ziemniaczane z mięsem z sosem z grzybów leśnych

zobacz więcej...

Półgęski podawane z plincami wraz z pomoćką i karmelizowanymi burakami

pulpeciki z indyka

zobacz więcej...

Pulpeciki z indyka

rosół z węgorza

zobacz więcej...

Rosół z węgorza

sałatka z półgęskiem

zobacz więcej...

Sałata z wędzonym półgęskiem

sałatka

zobacz więcej...

Sałatka z octem ekologicznym jabłkowym

sandacz na grzybowym kaszotto

zobacz więcej...

Sandacz podany na grzybowym kaszotto

skrzydełka z musztardą

zobacz więcej...

Skrzydełka w marynacie musztardowej

śleź w sosie musztardowym

zobacz więcej...

Śledź w sosie musztardowym

śledź z piklami

zobacz więcej...

Śledź z piklami i sosem balsamiczno-miodowym

ślimaki po myśliwsku

zobacz więcej...

Ślimaki po myśliwsku

zobacz więcej...

Ślimaki z ryżem

ślimaki zapiekane w cieście francuskim

zobacz więcej...

Ślimaki zapiekane w cieście francuskim

słodkie rogaliki ziemniaczane

zobacz więcej...

Słodkie rogaliki ziemniaczane

udka gęsie z pęczakiem

zobacz więcej...

Udka gęsie podane z borowikowym pęczakiem oraz buraczkami na słodko

zaklepka chłodnik

zobacz więcej...

Zaklepka – chłodnik na upalne lato

zupa rybna

zobacz więcej...

Zupa rybna ze świeżymi pomidorami

zupa warmińska

zobacz więcej...

Zupa warmińska

zupa z pokrzyw

zobacz więcej...

Zupa z pokrzyw ze ślimakami w śmietanie

żurek rybny

zobacz więcej...

Żurek rybny z białą kiełbasą

Zobacz więcej...

Copyright: Dziedzictwo Kulinarne Warmia, Mazury, Powiśle 2018 - 2022

Design: WMedio

Menu

Dziedzictwo Kulinarne

Nawigacja Menu

  • Strona główna
    • Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle
    • Nasi członkowie
    • O regionie Warmii Mazur i Powiśla
    • Dziedzictwo Kulinarne w Europie
    • Przepisy
    • Publikacje
    • Jak przystąpić
    • Deklaracja dostępności
    • Kontakt Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle