Gulasz jagnięcy z mięsa owiec rasy Skudde

Lista składników

♦ mięso jagnięce  Skudde z łopatki ♦ cebula ♦ papryka czerwona  ♦ czosnek ♦ przecier pomidorowy ♦ sól ♦ pieprz  ♦ papryka w proszku ♦ tymianek ♦ bulion

Sposób wykonania

Mięso kroimy w kostkę, mieszamy z papryką w proszku i pieprzem i pozostawiamy na kilka godzin. Następnie obsmażamy je w kociołku i dodajemy kolejno: pokrojoną cebulę, czerwoną paprykę i czosnek. Całość dusimy około 60 minut podlewając bulionem, przyprawiamy pod koniec duszenia. Najlepiej smakuje sporządzone nad ogniskiem.

Potrawę serwuje

LINK ⇒: Gospodarstwo Rolne „Ciche Wody” Mazurska Ekozagroda

Smacznego !!!!!!

ciche wody