Gulasz z dzika, pęczak z okrasą, salsa z ogórka kiszonego

Lista składników

Gulasz

♦ 1kg łopatki dzika ♦ 1kg karkówki dzika ♦ 0.5kg cebuli ♦ 50g czosnku ♦ 10 szt. liść laurowy ♦ 50g suszonego jałowca ♦ 0.5L czerwonego wina ♦ sól, pieprz do smaku

Pęczak z okrasą

♦ 200g pęczak ♦ 100g boczek wędzony

Salsa z ogórka kiszonego

♦ 200g ogórek kiszony ♦ 80g szalotka ♦ sól, pieprz i cukier do smaku ♦ 100ml olej lniany tłoczony na zimno

Sposób wykonania

Gulasz

Mięso kroimy w kostkę 2cm, obtaczamy w mące i przesmażamy, zalewamy czerwonym winem i redukujemy płyn.

Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę 2cm i zalewamy wodą tak, aby przykryła wszystkie składniki.

Dodajemy zioła i czosnek i dusimy do momentu miękkości mięsa.

Pęczak z okrasą

Boczek kroimy w małą kostkę i wytapiamy z niego tłuszcz. Pęczak gotujemy. Wszystko razem mieszamy.

Salsa z ogórka kiszonego

Ogórka i cebulę kroimy “mirepoix” i mieszamy z resztą składników.

Potrawę serwuje

LINK: Jabłoń Lake Resort, Jabłoń 1, 12-200 Pisz

Smacznego!!!!!!