Kaczka z kopytkami i modrą kapustą

Lista składników

Kaczka

Kaczkę nacieramy świeżo wyciśniętym czosnkiem i papryką słodką. Faszerujemy jabłkami. Pozostawiamy w lodówce na dobę.

Podczas pieczenia polewamy sokiem jabłkowym.

Sos

♦ marchew ♦ seler ♦ pietruszka ♦ por ♦ cebula ♦ liść laurowy ♦ ziele angielskie ♦ majeranek ♦ sól ♦ pieprz ♦ mąka ziemniaczana do zagęszczenia sosu

Kopytka

♦ ziemniaki ♦ mąka ♦ jaja (2szt.) ♦ nać pietruszki ♦ sól

Modra kapusta

♦ kapusta modra ♦ cebula ♦ tłuszcz z kaczki  ♦ ocet czerwony ♦ sól ♦ cukier  ♦ pieprz ♦ cynamon  ♦ jabłko 

Potrawę serwuje:

LINK: ⇒ Pałac Myślęta k. Uzdowa

Smacznego !!!!!!

Pałąc Myślęta