KAWIOR ŚLIMAKA NA PIERNIKU

Tradycyjny przepis na piernik

Składniki ( na 10 porcji)

5 gram kawioru białego Snails Garden i 10 łyżeczek syropu kawowego na osobę

2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
pół szklanki oleju
5 łyżek miodu
1 jajko
pół szklanki cukru
3 łyżki kakao
3 łyżki przyprawy do piernika

Przygotowanie
Jajko od wiejskiej kury, cukier, miód pszczeli z mazur i olej utrzeć na gładką masę. Do masy dodać mąkę, kakao, przyprawę do piernika i powoli, dodać mleko lekko mieszając. Wysmarować margaryną foremkę, opruszyć mąką. Gotową masę wlać na formy. Piec około 50 minut w 180st. Po ostudzeniu, pociąć ciasto na porcję, polać syropem kawowym  i na wierzchu udekorować, lekko słonym kawiorem ze ślimaka Snails Garden.