Kawior ślimaka na pierniku

Lista składników

Składniki (na 10 porcji)

♦ 5 gram kawioru białego Snails Garden i 10 łyżeczek syropu kawowego na osobę

Tradycyjny przepis na piernik

♦ 2 szklanki mąki ♦ 1 szklanka mleka ♦ pół szklanki oleju ♦ 5 łyżek miodu ♦ 1 jajko ♦ pół szklanki cukru ♦ 3 łyżki kakao ♦ 3 łyżki przyprawy do piernika

Przygotowanie
Jajko od wiejskiej kury, cukier, miód pszczeli z mazur i olej utrzeć na gładką masę. Do masy dodać mąkę, kakao, przyprawę do piernika i powoli dodać mleko, lekko mieszając. Wysmarować margaryną foremkę, oprószyć mąką. Gotową masę wlać na formy. Piec około 50 minut w 180st.

Propozycja podania

Po ostudzeniu, pociąć ciasto na porcję, polać syropem kawowym  i na wierzchu udekorować lekko słonym kawiorem ze ślimaka Snails Garden.

Potrawę serwuje

LINK: ⇒ Gospodarstwo Rolne Snails Garden

Smacznego !!!!!!

snails garden