Kurczak w musztardowej marynacie

Lista składników

♦ pałki z kurczaka – 8 sztuk ♦ przyprawy: zioła prowansalskie, rozmaryn, papryka, pieprz, sól ♦ 3 łyżki musztardy rosyjskiej

♦ 1 łyżka oliwa z oliwek ♦ rękaw do pieczenia

Sposób wykonania

W miseczce wymieszać przyprawy z musztardą i oliwą. Pałki z kurczaka opłukać i osuszyć. Następnie natrzeć je przygotowaną marynatą. Kurczaka przełożyć do rękawa do pieczenia i zamknąć szczelnie. Włożyć do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piec 60 minut, a 10 min przed końcem pieczenia nakłuć rękaw, by mięso się przypiekło.

Propozycja podania

 Gotowe pałeczki podawać z warzywami i ulubionymi dodatkami.

Potrawę proponuje

LINK: ⇒ OCTIM Wytwórnia Octu i Musztardy Sp. z o.o. z Olsztynka

Ocet i musztardę można kupić tutaj LINK: ⇒ Sklep internetowy z produktami Octim (dodomku.pl)

Smacznego !!!!!!