Makaron ze ślimakami

Składniki (dla 2 osób)

♦ 30 sztuk ślimaków ugotowanych w bulionie – filety Snails Garden ♦ 2-3 ząbki czosnku ♦ kiełki ♦ pół szklanki białego półwytrawnego wina

♦ natka pietruszki ♦ ½ opakowania makaronu spaghetti ♦ masło do smażenia ♦ sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj makaron spaghetti w osolonej wodzie, odcedź i odstaw
    2. Podgrzej oliwę z oliwek z masłem na patelni, dodaj czosnek, sól do smaku – smaż parę minut cały czas mieszając
    3. Dodaj ślimaki i smaż przez 10 minut
    4. Zalej białym winem – duś ok.5 minut
    5. Wrzuć makaron i wymieszaj ze sobą wszystkie składniki
    6. Zdejmij z ognia, dodaj posiekaną natkę pietruszki, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.

Propozycja podania

Podawaj na gorąco z kiełkami.

Potrawę serwuje

LINK: ⇒ Gospodarstwo Rolne Snails Garden

Smacznego !!!!!!

snails garden