Oszmianki z malinami

Składniki:
2 żółtka jaj(1 do glazurowania)
1 szklanka ciepłego mleka
6 dkg drożdży
¼ szklanki cukru
¼ kostki roztopionego masła
Domowa konfitura z malin

Sposób przyrządzenia:
Żółtka, mleko, drożdże, cukier oraz roztopione masło razem dokładnie wymieszać.
Dodać mąkę i wyrabiać ciasto ok. 5 min, następnie rozwałkować ciasto na grubość 0,5 cm.
Radełkiem wyciąć równe kwadraty, do środka nałożyć łyżką konfiturę, następnie rogi ciasta zlepić aby przykryć konfiturę. Glazurować oszmianki roztrzepanym żółtkiem. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp 180 ok. 10 min.
Po wyjęciu przestudzić i polukrować, ewentualnie oprószyć cukrem pudrem.
Lukier- cukier puder (3 czubate łyżki) 20 ml śmietanki kremówki, ucierać do jednolitej gęstej konsystencji.