Rosół z węgorza

 Lista składników

♦ węgorz 0,5-0,6 kg ♦ 0,25 kg włoszczyzny ♦ 2 cebule ♦ 4 pieczarki ♦ sól ♦ pieprz

♦ liść laurowy ♦ 1 ziele angielskie ♦ 1,5 l wody ♦ 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki ♦1 łyżka masła

Sposób wykonania

Warzywa rozdrobnić i ugotować z dodatkiem przypraw, dodać cebulę przypieczoną na płycie. Rybę sprawić, pokrajać w paseczki, przyprawić pieprzem i solą, skropić octem i poddusić z masłem na patelni. Dodać do wywaru i gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Przed podaniem posypać zieleniną.

Rosół z węgorza przepis

Propozycja podania

Podawać z ugotowanymi osobno kluskami lanymi.

Potrawę serwuje

LINK: ⇒ Firma Gastronomicza „Krys-Stan”, Olsztyn

Smacznego !!!!!!!

 

krys stan