Sałata z wędzonym półgęskiem
Lista składników
♦ 1/2 wędzonego półgęska ♦ mieszanka dowolnych sałat ♦ kilka plastrów koziego sera ♦ ½ szklanki borówek ♦ 50g pestek dyni, słonecznika, sezamu
Składniki na sos winegret
♦ 3 łyżki oliwy ♦ 1 łyżka octu balsamicznego ♦ 1 łyżka konfitur z borówek
Sposób przygotowania
Wyłożyć na talerz umytą sałatę i ułożyć na niej pokrojony w cienkie plastry półgęsek. Dodać pocięty w paski kozi ser. Obsypać borówkami i prażonymi na patelni pestkami dyni, słonecznika i sezamu. Sałatkę polać sosem winegret wykonanym poprzez zmieszanie oliwy, octu balsamicznego i konfitur z borówek.
Potrawę serwuje
LINK: ⇒ Gęsia Chata, Iława
Smacznego !!!!!!