Sałata z wędzonym półgęskiem

Lista składników

♦ 1/2 wędzonego półgęska ♦ mieszanka dowolnych sałat ♦ kilka plastrów koziego sera ♦ ½ szklanki borówek ♦ 50g pestek dyni, słonecznika, sezamu

Składniki na sos winegret

♦ 3 łyżki oliwy ♦ 1 łyżka octu balsamicznego ♦ 1 łyżka konfitur z borówek

Sposób przygotowania

Wyłożyć na talerz umytą sałatę i ułożyć na niej pokrojony w cienkie plastry półgęsek. Dodać pocięty w paski kozi ser. Obsypać  borówkami i prażonymi na patelni pestkami dyni, słonecznika i sezamu. Sałatkę polać sosem  winegret wykonanym poprzez zmieszanie oliwy, octu balsamicznego i konfitur z borówek.

Potrawę serwuje

LINK: ⇒ Gęsia Chata, Iława

Smacznego !!!!!!