Sałatka z octem ekologicznym jabłkowym

Lista składników

♦ 3 garście porwanych kilku rodzajów sałat (np., rukola, botwinka, szpinak) ♦ 12 pomidorków koktajlowych

♦ 2 łyżki octu balsamicznego 6% ♦ 1 łyżka miodu ♦ 4 plasterki sera mozzarella z zalewy ♦ świeża pietruszka

Sos

♦ 1 łyżka octu jabłkowego 6% ekologicznego ♦ 2 łyżeczki musztardy francuskiej ♦ 1 łyżka miodu gryczanego

♦ 3 łyżki oleju rzepakowego ♦ ½ łyżeczki granulowanego czosnku ♦ sól, pieprz do smaku

Sposób wykonania

Sos

Wszystkie składniki połączyć dokładnie w miseczce.

Sałatka

Liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. Można skorzystać z gotowych miksów sałat. Na małej patelni rozgrzać ocet balsamiczny z miodem, wrzucić pomidorki. Smażyć chwilę, aż zaczną pękać. Na sałacie ułożyć pomidorki, pokrojony w plasterki ser mozzarella z zalewy. Polać obficie sosem. Przyozdobić świeżą natką pietruszki.

Potrawę proponuje

LINK: ⇒ OCTIM Wytwórnia Octu i Musztardy Sp. z o.o. z Olsztynka

Ocet i musztardę można kupić tutaj LINK: ⇒ Sklep internetowy z produktami Octim (dodomku.pl)

Smacznego !!!!!!