Ślimaki po myśliwsku

Lista składników

Składniki na 5-6 porcji

♦ 30 dag ślimaków mazurskich (filety) Snails Garden ♦ ½ litra bulionu warzywnego ♦ 1 cebula ♦ 15 dag świeżych grzybów leśnych ♦ kilkanaście muszelek (od ślimaków) ♦ ½ szklanki słodkiej śmietany

Sposób przygotowania

Ślimaki mazurskie (filety) gotujemy w bulionie warzywnym ok. 30 min. Po ugotowaniu, siekamy w paski i podsmażamy na patelni z dodatkiem pokrojonej cebuli i grzybów. Gotowym farszem nadziewany muszelki. Farsz nadaje się także jako nadzienie do pierogów.

Propozycja podania

Podajemy polane sosem na bazie grzybów i śmietany.

Potrawę serwuje

LINK: ⇒ Gospodarstwo Rolne Snails Garden

Smacznego !!!!!!

snails garden