Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury w Brukseli
28 czerwca mieliśmy ogromną przyjemność promować nasz piękny region oraz jego dziedzictwo kulinarne podczas wydarzenia Polish Day in Brussels – największego święta Polski i Polonii na zakończenie polskiej prezydencji w Radzie Unii Europejskiej.

W samym sercu europejskiej stolicy – w malowniczym parku Cinquantenaire – przyciągnęliśmy uwagę setek odwiedzających, którzy mieli okazję poznać nie tylko nasz region, ale też jego smak, ponieważ każdy z odwiedzających mógł skosztować produktów od lokalnych producentów z Warmii i Mazur – członków naszej sieci:
- Dzika Wędzarnia Patryk Paszkiewicz,
- Zakład Wędliniarski Flis-Pol,
- Pasieka Jabłońscy,
- Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Olecku,
- POLKA Warmia Sp. z o.o.,
- Kawiarnia „Moja” Alicja Derdoń,
- Zakład Produkcyjno-Handlowy „MARK” Marzanna Kiezik

Na stoisku prowadziliśmy wiele ciekawych rozmów z odwiedzającymi i miłośnikami kulinariów. Każda z nich była doskonałą okazją do promowania naszego regionu oraz budowania jego rozpoznawalności za granicą.
Podczas samego wydarzenia nie zabrakło oczywiście muzyczny atrakcji – na scenie wystąpił zespół Mazowsze oraz Golec Uorkiestra, które porwały publiczność swoją energią.

Dziękujemy wszystkim, którzy nas odwiedzili i cieszymy się, że mogliśmy promować nasz wspaniały region w tak wyjątkowym miejscu!