Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury w Brukseli, podczas Polish Day in Brussels

Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury w Brukseli

28 czerwca mieliśmy ogromną przyjemność promować nasz piękny region oraz jego dziedzictwo kulinarne podczas wydarzenia Polish Day in Brussels – największego święta Polski i Polonii na zakończenie polskiej prezydencji w Radzie Unii Europejskiej.

W samym sercu europejskiej stolicy – w malowniczym parku Cinquantenaire – przyciągnęliśmy uwagę setek odwiedzających, którzy mieli okazję poznać nie tylko nasz region, ale też jego smak, ponieważ każdy z odwiedzających mógł skosztować produktów od lokalnych producentów z Warmii i Mazur – członków naszej sieci:

 

  • Dzika Wędzarnia Patryk Paszkiewicz,
  • Zakład Wędliniarski Flis-Pol,
  • Pasieka Jabłońscy,
  • Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Olecku,
  • POLKA Warmia Sp. z o.o.,
  • Kawiarnia „Moja” Alicja Derdoń,
  • Zakład Produkcyjno-Handlowy „MARK” Marzanna Kiezik

Na stoisku prowadziliśmy wiele ciekawych rozmów z odwiedzającymi i miłośnikami kulinariów. Każda z nich była doskonałą okazją do promowania naszego regionu oraz budowania jego rozpoznawalności za granicą.

 

Podczas samego wydarzenia nie zabrakło oczywiście muzyczny atrakcji – na scenie wystąpił zespół Mazowsze oraz Golec Uorkiestra, które porwały publiczność swoją energią.

Dziękujemy wszystkim, którzy nas odwiedzili i cieszymy się, że mogliśmy promować nasz wspaniały region w tak wyjątkowym miejscu!