Zakład Przetwórstwa Mięsnego Gołogóra położony jest w malowniczej i ekologicznie czystej okolicy – 15 km od Olsztyna. Właściciel zakładu – Mariusz, kontynuuje w nim swoją długoletnią działalność w branży mięsnej i najlepsze tradycje mistrzów masarskich. Efektem tego są m. in. liczne nagrody zdobyte w konkursach kulinarnych i na targach żywności oraz wpisanie „warmińskiej szynki wołowej wędzonej” na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Zakład specjalizuje się w produkcji tradycyjnych wyrobów z mięsa wieprzowego, pozyskiwanego na Warmii od rodzimych producentów. Jest wyposażony w tradycyjne komory wędzarnicze opalane tylko drzewem bukowym, olchowym i owocowym. Celem zakładu jest utrzymanie i rozsławianie polskiej tradycji produkcji wędlin, zgodnie ze staropolskimi recepturami. Mając na uwadze dobro lokalnego kapitału i pozostawienia środków finansowych w naszym regonie. Zakład przetwarza surowiec od lokalnych producentów żywca. W Jonkowie, przy Placu 650-lecia działa sklep firmowy. Poza wędlinami sprzedawane są również produkty innych regionalnych firm tj. EkoŁukta, Młynomag, Tradycyjna Wędzarnia Warmińska. Posiada również food trucki, które dowożą wyroby firmy do wielu miejscowości.