Członkowie

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Gołogóra

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Gołogóra

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Gołogóra położony jest w malowniczej i ekologicznie czystej okolicy – 15 km od Olsztyna. Właściciel zakładu – Mariusz, kontynuuje w nim swoją długoletnią działalność w branży mięsnej i najlepsze tradycje mistrzów masarskich. Efektem tego są m. in. liczne nagrody zdobyte w konkursach kulinarnych i na targach żywności oraz wpisanie „warmińskiej szynki wołowej wędzonej” na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Zakład specjalizuje się w produkcji tradycyjnych wyrobów z mięsa wieprzowego, pozyskiwanego na Warmii od rodzimych producentów. Jest wyposażony w tradycyjne komory wędzarnicze opalane tylko drzewem bukowym, olchowym i owocowym. Celem zakładu jest utrzymanie i rozsławianie polskiej tradycji produkcji wędlin, zgodnie ze staropolskimi recepturami. Mając na uwadze dobro lokalnego kapitału i pozostawienia środków finansowych w naszym regonie. Zakład przetwarza surowiec od lokalnych producentów żywca. W Jonkowie, przy Placu 650-lecia działa sklep firmowy. Poza wędlinami sprzedawane są również produkty innych regionalnych firm tj. EkoŁukta, Młynomag, Tradycyjna Wędzarnia Warmińska. Posiada również food trucki, które dowożą wyroby firmy do wielu miejscowości. 

Dane teleadresowe

Gołogóra 19B
11-008 Gołogóra

Galeria