Członkowie

„Dzika Czekolada” Arkadiusz Dziczek

„Dzika Czekolada” Arkadiusz Dziczek

Firma założona w lipcu 2018 roku, pierwotnie specjalizowała się w rzemieślniczym wytwarzaniu czekolady bezpośrednio z ziaren kakao. Z czasem w obszarze zainteresowań pojawiła się chałwa, której receptura była stale dopracowywana. W 2023 roku chałwa z konfiturą różaną została nagrodzona w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” w podkategorii wyroby cukiernicze.

Wśród pasji i zainteresowań cukierniczych właściciela od zawsze znajdowały się wytwarzane według starych rodzinnych przepisów tradycyjne wypieki: sękacz, ciasto drożdżowe, blok czekoladowy. W manufakturze wytwarzany jest marcepan (także królewiecki) oraz brukowiec mazurski. Umiejętności ich przygotowania można nabyć podczas warsztatów, które prowadzi sam właściciel. Produkty można nabyć w sklepie w Szczytnie oraz podczas lokalnych targów, festynów i wydarzeń kulinarnych.

Dane teleadresowe

ul. Żwirki i Wigury 10
12-100 Szczytno

Adres www

Galeria