Masarnia to rodzinna firma Dreszlerów, której początki sięgają 1948 roku, gdy mały przydomowy zakład otworzył dziadek Benedykt. Pod koniec lat 70. XX wieku firmę prowadził syn Wiesław. W tym czasie przeprowadzono modernizację zakładu oraz doposażenie w urządzenia. Po śmierci taty w 2015 roku, rodzinny biznes przejęli synowe Bartosz i Krystian, kontynuując wędliniarskie tradycje.
Produkty są wytwarzane według niezmienionych od powstania zakładu receptur, z użyciem najwyższej jakości surowców i przypraw. Mięso jest pozyskiwane od lokalnych rolników, z którymi jest prowadzona długoletnia współpraca. Specjalnością zakładu jest szeroka gama wyrobów z gęsi, wołowiny oraz wieprzowiny. Wśród nich znajdują się wielokrotnie nagradzane: półgęsek, szynka wiejska, serwolatka. Produkty można kupić w przyzakładowym sklepie, lokalnych targowiskach i wydarzeniach.