Młyny, piekarnie, produkcja cukiernicza

Młyny, piekarnie, produkcja cukiernicza

“Młynomag” Myszkowska, Rezanko Sp.J.

Nasz młyn położony jest w sercu Warmii i Mazur, pośród żyznych pól słynących z upraw zbóż konsumpcyjnych. To korzystne położenie pozwala produkować mąkę z surowców najwyższej jakości. Mąka z „Młynomagu” jest w 100% naturalna. W procesie produkcji nie stosuje się żadnych dodatków. Moc wypiekowa naszych produktów pochodzi jedynie z natury
Kontynuowana jest tutaj ponad 600 letnia tradycja produkcji mąki w Grodzkim Młynie. Jest to prawdopodobnie najstarszy działający młyn w Polsce. Dlatego też oferta „Młynomagu” skierowana jest przede wszystkim do piekarń wykorzystujących tradycyjną technologię wypieku – bez polepszaczy. Moc przerobowa młyna pszennego to 100 ton/dobę, zaś żytniego 60 ton/dobę. Nowoczesna technologia przemiału zapewnia wysoką i stabilną jakość mąki.

Lokalizacja