Mleko i przetwory mleczarskie, jaja

Mleko i przetwory mleczarskie, jaja

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Olecku

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Olecku powstała w latach dwudziestych ubiegłego stulecia. Obecnie bazę surowcową Spółdzielni stanowi około 550 producentów dostarczających ponad 50 mln l mleka rocznie, w tym 99 % w klasie ekstra. Wiodącym produktem Spółdzielni są sery dojrzewające typu holenderskiego. Produkowane są tu też masło, mleko spożywcze, twaróg, śmietanę, maślankę i cukierki krówki. Nasze ,,Masło naturalne z Warmii, Mazur i Powiśla” oraz ,,Ser twarogowy naturalny z Warmii, Mazur i Powiśla” uzyskały prawo używania wspólnego znaku towarowego gwarancyjnego ,,Jakość Tradycja” uznanego krajowego systemu wyróżniania żywności wysokiej jakości. Za swoje wyroby Spółdzielnia była wielokrotnie nagradzana i wyróżniana.

Lokalizacja