Miód i produkty pszczelarskie

Miód i produkty pszczelarskie

Pasieka „Pucer”

Historia marki Pasieka PUCER sięga 1957 roku. Aktualnie Pasieka liczy ponad 800 pni pszczelich. Przez długi okres miody sprzedawane były hurtowo firmom konfekcjonującym miód. Jednakże w 2011 roku dzięki wsparciu środków unijnych właściciele wybudowali zakład konfekcjonowania i przetwórstwa miodu. Umożliwiło to samodzielne konfekcjonowanie i dystrybucję miodów zarówno w sklepach jak i hurtowniach na terenie Polski i innych krajów, również państw Unii Europejskiej.
Dystrybuowane miody pochodzą z pasiek znajdujących się na malowniczo położonych terenach Warmii i Mazur. Są to tereny ekologicznie czyste – obszar Natura 2000, znajdujące się z dala od ośrodków przemysłowych i są idealne dla gospodarstwa chcącego pozyskiwać najwyższej jakości produkty pszczele. Charakterystyczne warunki klimatyczne, czystość okolicznych łąk, lasów i pól w połączeniu z wiedzą i niezwykłą dbałością o stan rodzin pszczelich, to gwarancja smaku, koloru i konsystencji miodów.
W asortymencie Pasieki Pucer można znaleźć delikatne miody wiosenne, późniejsze niezwykle cenne, szlachetne miody lipowe i spadziowe oraz najwyższej jakości miody odmianowe. Pasieka szczyci się posiadaniem godła „Doceń polskie”. Niezależni eksperci podczas IV certyfikacji w programie „Doceń polskie” pozytywnie ocenili Miód lipowy (950 g), Miód gryczany (400 g), Miód spadziowy (250 g) i nadali certyfikaty jakości. Pozyskiwane starymi i tradycyjnymi metodami, rozlewane nowoczesnym sprzętem w taki sposób, aby nie utracić niczego co cenne, miody z Pasieki „Pucer” cieszą się uznaniem smakoszy.

Lokalizacja