Członkowie

Pracownia Cukiernicza Magdalena Kroczek

Pracownia Cukiernicza Magdalena Kroczek

Przedsiębiorstwo powstało w Olsztynie w 2011 r. i zajmuje się przede wszystkim produkcją lodów mlecznych, sorbetów owocowych i warzywnych oraz pieczeniem domowych ciast. Lody oraz sorbety powstają ze składników podstawowych: świeżego mleka, śmietanki, jaj kurzych, cukru, owoców sezonowych, świeżych ziół. Szczególna uwaga przywiązywana jest do jakości i regionalnego pochodzenia surowców, gdyż są głównym wyznacznikiem smaku lodów i ciast. Produkty bazują na własnych autorskich recepturach i tradycji wytwarzania świeżych lodów rzemieślniczych, obecnych w tradycjach rodzinnych właścicieli. W ofercie firma posiada dwa segmenty produktów tj. Lody mleczne i Sorbety. Najbardziej znanym i charakterystycznym produktem dla regionu są Lody z Lat 50. Ich skład oparty na mleku, śmietance, żółtkach jaj i cukrze jest charakterystyczny dla tradycji wytwarzania lodów rzemieślniczych w małych manufakturach. Lody nie zawierają żadnych stabilizatorów, barwników, aromatów etc. Pozostałe lody mleczne produkowane są na ich podstawie z dodaniem składników smakowych naturalnego pochodzenia bez użycia past i koncentratów. Przedsiębiorstwo korzysta z dostawców z regionu.

Dane teleadresowe

ul. Stare Miasto 11/16
10-026 Olsztyn