Członkowie

Wędzonki Warmińskie Anna Piotrowicz

Wędzonki Warmińskie Anna Piotrowicz

Firma Wędzonki Warmińskie działa od 2020 roku. Nasze produkty ściśle związane są z regionem Warmii i Mazur, ponieważ wytwarzane są w rodzinnym zakładzie na Warmii, z mięsa wieprzowego pochodzącego z Lokalnych Masarni. Dostarczone elementy tusz wieprzowych po wystudzeniu są dostarczane do naszej firmy przez producenta mięsa samochodem z chłodnią. Następnie są ręcznie formowane i peklowane. Solanki robione są na bazie peklosoli z dodatkiem naparu ziołowego sporządzonego wyłącznie na bazie naturalnych składników. Dodatek peklosoli ze względu na możliwość powstania jadu kiełbasianego. Do kiełbas również dodawane są tylko naturalne przyprawy. Nie stosujemy gotowych mieszanek przyprawowych. Zestaw przypraw jest komponowany i mielony bezpośrednio przed dodaniem. Tworząc nasze produkty bazujemy głównie na przepisach zaczerpniętych z książki kucharskiej z 1954r. Niektóre z przepisów są modyfikowane zgodnie z naszym wyczuciem smaku oraz doświadczeniem, ponieważ amatorsko zajmujemy się tematem wędzenia już od około 2000r. Pasztety, salcesony, baton golonkowy, pieczeń, galarety, kaszanka, wołowina wędzona, ryby wędzone, smarowidło z cebulką, wędzony drób – bez dodatku jakichkolwiek konserwantów, poza solą kuchenną.

Dane teleadresowe

ul. Juliusza Słowackiego 16
11-100 Lidzbark Warmiński

Galeria