Obiekt położony jest na pograniczu Kurpi i Mazur. Jest firmą rodzinną, prowadzącą działalność w zakresie: restauracja, hotel, sklep farmerski, gospodarstwo, przetwórnia mleka koziego i krowiego. Serwowane są tu potrawy kuchni regionalnej i lokalnej, opartej na surowcach wytwarzanych we własnym gospodarstwie rolnym. Specjalnościami restauracji są m.in. zsiadłe mleko – wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych przez MRiRW oraz podłomyk, który dostał nagrodę „Perła 2008” w ogólnopolskim konkursie organizowanym przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego.
W restauracji wykorzystywane są surowce z własnego gospodarstwa: mleko, nabiał, drób, koźlęcina, warzywa. W części sklepu farmerskiego prowadzi się sprzedaż: serów kozich i krowich, mleka i warzyw. Pozostałe produkty pochodzą od lokalnych dostawców oraz Członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. Świadczone usługi są potwierdzone wieloma nagrodami i wyróżnieniami. Firma wyróżnia się jakością świadczonych usług oraz dużym zróżnicowaniem usług. Charakteryzuje się produkcją żywności opartej na własnych surowcach: mleko, warzywa, nabiał, mięso. Menu w restauracji oparte jest na daniach kuchni regionalnej i tradycyjnej, na miejscu jest sprzedaż żywności regionalnej.