Mięso i przetwory mięsne

Mięso i przetwory mięsne

Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Gołogóra”

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Gołogóra położony jest w malowniczej i ekologicznie czystej okolicy – 15 km od Olsztyna. Właściciel zakładu Mariusz Jędrychowski kontynuuje w nim swoją długoletnią działalność w branży mięsnej i najlepsze tradycje mistrzów masarskich. Efektem tego są m. in. liczne nagrody zdobyte w konkursach kulinarnych i na targach żywności oraz wpisanie „Warmińskiej Szynki Wołowej Wędzonej” na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Zakład specjalizuje się w produkcji tradycyjnych wyrobów z mięsa wieprzowego, pozyskiwanego na Warmii od rodzimych producentów. Jest wyposażony w tradycyjne komory wędzarnicze opalane tylko drzewem bukowym, olchowym i owocowym. Celem zakładu jest utrzymanie i rozsławianie polskiej tradycji produkcji wędlin, zgodnie ze staropolskimi recepturami. Mając na uwadze dobro lokalnego kapitału i pozostawienia środków finansowych w naszym regonie, Zakład przetwarza tylko i wyłącznie surowiec od lokalnych producentów żywca.

Lokalizacja