Konferencja 20-21 Listopada w Lidzbarku Warmińskim

"Produkcja żywności wysokiej jakości na Warmii i Mazurach - kreowanie marki, nowe rozwiązania, dobre praktyki"

W dniach 20-21 listopada 2024 roku w Hotelu Krasicki w Lidzbarku Warmińskim odbyła się konferencja „Produkcja żywności wysokiej jakości na Warmii i Mazurach – kreowanie marki, nowe rozwiązania, dobre praktyki”.

 

W ciągu dwóch dni uczestnicy mieli okazję wysłuchać inspirujących przemówień, wziąć udział w interaktywnych warsztatach i wymienić doświadczenia z liderami branży.

Prelekcje ekspertów

  • „Skuteczny marketing dla małych firm. Gotowe rozwiązania i dobre przykłady”
    – Monika Marcińczyk, Lupa Marketing;
  • „Autentyczność. Historia a inspiracje dla producentów żywności tradycyjnej i regionalnej oraz gastronomii (przypadek Warmii i Mazur)
    – prof. dr hab. Jarosław Dumanowski;
  • „Marketing w oznakowaniu środków spożywczych”
    – WIJHARS w Olsztynie;
  • Pomorskie Hurtowe Centrum Rolno-Spożywcze S.A.
    – funkcjonowania i prezentacja dobrych praktyk;
  • Działania na rzecz polskich gastronomów podejmowane przez Izbę Gospodarczą Gastronomii Polskiej
    – Renata Kamiennik, IGGP,
  • Morze Możliwości – Cyfrowa ochrona i certyfikacja produktów żywnościowych na przykładzie własnego miodu
    – Jakub Wilk, „ZULI” Miodosytnia Warmińska,
  • Szanse Uzyskania wsparcia finansowego dla przedsiębiorstw branży spożywczej w ramach Leadera – Planu Strategicznego WPR
    – Wojciech Stanny, Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego;
  • „Od lokalnego biznesu do globalnego sukcesu” – wsparcie Centrum Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym UWM w Olsztynie
    – Joanna Popiel-Królik, kierownik projektu Enterprise Europe Network

Debata oraz prace grupowe

A także posłuchać debaty „Z tradycją – ku przyszłości” moderowanej przez Pawła Błażewicza z Browaru Kormoran, w której uczestniczyli:

  • Jacek Szczepanek – POLKA Warmia Sp. z o.o.;
  • Karolina i Wojciech Kaczorowscy – Karczma Berta;
  • Alina Niezgoda i Iwona Pierzchała – Zespół Szkół nr 2 w Szczytnie;

 

Oprócz tego, uczestnicy konferencji wzięli udział w pracach grupowych, o „Trudnych relacjach z klientem” – Piotr Lutek, Synergia, a także „Energia i równowaga w pracy przedstawicieli branży gastronomicznej, czyli jak pokonać stres i wypalenie zawodowe” – Agnieszka Ewald, Rozwójnicy Szkolenia i Warsztaty.

Nowi członkowie Sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury

Oprócz szkoleń, powitaliśmy także nowych członków naszej Sieci!

 

20 listopada 2024 r. podczas konferencji „Produkcja żywności wysokiej jakości na Warmii i Mazurach – kreowanie marki, nowe rozwiązania, dobre praktyki”, Wicemarszałek Województwa Sylwia Jaskulska oraz Dyrektor DROWiR Jarosław Sarnowski wręczyli kolejne certyfikaty członkostwa dla 8 nowych podmiotów z naszego województwa, tym samym zwiększając liczbę członków do 60!

 

Jest nam niezmiernie miło współpracować z podmiotami, które wspólnie z nami chcą wspierać i kontynuować misję promowania tradycyjnych smaków oraz lokalnych produktów z naszego regionu.

W KATEGORII GASTRONOMIA:

W KATEGORII PRODUCENCI I PRZETWÓRCY:

W KATEGORII EDUKACJA:

Dołącz do nas!

Aktualnie do Sieci należy 60 członków. Certyfikatem można się posługiwać przez dwa lata kalendarzowe.

 

Członkostwo jest bezpłatne, a wśród korzyści z niego wynikających znajdują się m.in.: używanie logo Sieci „Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury” oraz oznakowanie nim produktów i potraw, prezentacja informacji na stronie internetowej Sieci www.dziedzictwokulinarne.pl oraz na jej profilu w mediach społecznościowych, zamieszczanie informacji w materiałach promocyjnych i informacyjnych wydawanych przez województwo warmińsko-mazurskie czy też możliwość udziału w targach, szkoleniach, festiwalach i konferencjach organizowanych przez samorząd województwa.

 

Serdecznie gratulujemy!