Nowi członkowie sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury
Z dumą ogłaszamy, że nasza sieć powitała w swoich szeregach 10 nowych członków, zwiększając tym samym liczbę członków do 41! To kamień milowy w misji promowania bogactwa kulinarnego województwa warmińsko-mazurskiego.
Jesteśmy dumni, że możemy współpracować z tak różnorodnymi i zaangażowanymi producentami, firmami oraz instytucjami, które podzielają naszą pasję do lokalnych tradycji i smaków.
Dzięki wspólnej pracy, nie tylko zachowujemy dziedzictwo kulinarne regionu, ale również wzmacniamy tożsamość lokalna i regionalną, oferując konsumentom i turystom autentyczne doświadczenia kulinarne. Z niecierpliwością czekamy na dalszą współpracę, która będzie kontynuować naszą misję upowszechniania i kultywowania historii oraz tradycji kulinarnych Warmii i Mazur.
Z radością witamy nowych członków:
KATEGORIA: GASTRONOMIA
- Firma Gastronomiczna Krys – Stan s.c. z Olsztyna;
KATEGORIA: PRODUCENCI I PRZETWÓRCY
- Dariusz Tubis Gospodarstwo Rybackie Gady z Gad w gminie Dywity;
- Gospodarstwo Rybackie Sp. z o.o. w Ełku;
- Gospodarstwo Pasieczne Mostkowo z Nowego Kawkowa w gminie Jonkowo;
- Pasieka Pszczele Włości Sabina i Grzegorz Bratosiewicz ze Starego Kawkowa w gminie Jonkowo;
- Piekarnia Delicja z Pieniężna;
- FHU „Gościniec” – Mirosław Gworek z Głodowa;
- Pasieka „Na wzgórzach Dylewskich” Truszczyński z Lubawy;
- Młyn Produkcyjno – Handlowy „Młyn w Rynku” z Rynku;
KATEGORIA: EDUKACJA
- Polski Związek Łowiecki Zarząd Okręgowy w Olsztynie;