Umyte, natarte solą i pieprzem golonki wkładamy do oleju (w taki sposób by nie leżały na sobie) nagrzanego do temp. 180 stopni. Po 5 minutach zmniejszamy temperaturę na 140 stopni i konfitujemy ok. 2-3 godziny, aż będą miękkie. Do garnka wlewamy piwo, dodajemy miód i odrobinę soli, gotujemy. Dodajemy rozmieszaną z wodą skrobię ziemniaczaną (musi mieć konsystencję krochmalu). Miękkie golonki smarujemy przygotowaną glazurą i na 10 minut przed podaniem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni. Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni smażymy pokrojony w drobną kostkę boczek, cebulę i czosnek. Przekładamy do miseczki. Na tej samej patelni (bez mycia) wrzucamy ugotowane ziemniaki, rozbijając je w taki sposób, by lekko przywarły do powierzchni patelni. Smażymy. Dodajemy okrasę z boczku i cebuli. Chrzan mieszamy ze śmietanką, regulując optymalną dla siebie ostrość. Golonkę podajemy z ziemniakami i sosem chrzanowym.