Kotlet jajeczny z serem i czosnkiem niedźwiedzim

Kotlet jajeczny z serem i czosnkiem niedźwiedzim

Składniki:

  • 10 jaj
  • 250 g sera żółtego
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • do smaku: sól, pieprz
  • 50 g czosnku niedźwiedziego
  • 250 g bułki tartej
  • olej
  • 8 ugotowanych na twardo jaj oraz ser żółty ścieramy na tarce na grubych oczkach. Dodajemy posiekany szczypior, czosnek niedźwiedzi, 2 świeże jajka, sól i pieprz. Mieszamy. Do masy dodajemy zeszkloną na maśle drobno pokrojoną cebulę oraz 30 g bułki tartej. Dokładnie wyrabiamy. Formujemy kotleciki pożądanej wielkości, dobrze dociskając. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na złocisty kolor.