SAŁATA
Sałatę wykładamy do miski, dodajemy umyte i pokrojone liście botwiny. Paprykę, marchewkę kroimy w drobne słupki, pomidorki na ćwiartki i dodajemy do sałaty, delikatnie mieszamy. Sałatę układamy na talerzu, polewamy sosem (nie mieszamy sosu z sałatą przed podaniem), układamy pokrojone mięso.
PIECZONY FILET Z KURCZAKA
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 stopni. Mięso z kurczaka myjemy, odcinamy polędwiczkę, doprawiamy solą i pieprzem. Rozkładamy plastry boczku, lekko zakładając na siebie w dolnej części, posypując papryką ostrą oraz lubczykiem. Na przyprawiony boczek układamy mięso z kurczaka i zawijamy. Układamy na blachę i pieczemy ok. 18-20 minut. Upieczonego fileta kroimy po skosie.
SOS
Nać pietruszki, miód, musztardę, ocet jabłkowy i sól wkładamy do blendera i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Następnie w dwóch partiach dodajemy olej, ciągle miksując.