Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 stopni. Comber doprawiamy solą i pieprzem, obsmażamy z każdej strony na złoty kolor, podlewając masłem. Następnie mięso wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 4-6 minut, po tym czasie wyciągamy i zostawiamy, by odpoczęło. Comber kroimy na cienkie skrawki i wykładamy na sałatę. W miseczce układamy porwane drobno liście botwiny oraz sałatę, pokrojone w plasterki buraczki, ćwiartki pomidorów i połowę malin.
Do wysokiego naczynia wrzucamy pozostałą połowę malin, musztardę, ocet jabłkowy, cukier oraz wlewamy trochę oleju. Całość miksujemy na gładką masę. Powstałym sosem
polewamy sałatę.
Składniki:
300 g combru z jelenia
400 g sałaty mix
300 g świeżych malin
do smaku: sól, pieprz
1 łyżka musztardy
2 łyżki octu jabłkowego
1 łyżeczka cukru
pęczek botwiny
250 g pomidorów koktajlowych
olej
50 g zimnego masła
- Przystawka
- 4 porcje
- 30 min